Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Régóta mondjuk, hogy a fiatal polgármesterek közül Ő az egyik legtehetségesebb.

A második kerületet vezető Őrsi Gergely tényleg az egyik legtehetségesebb városvezetők egyike. A polgármester nem csak kitüntetett figyelemmel viseltet a helyi ügyekkel kapcsolatban, de folyamatosan új megoldásokon töri a fejét.

Most is hatalmas sikert aratott kerületében, melyet közösségi oldalán osztott meg a helyiekkel:

Nem adtuk fel – Hosszú tárgyalások után két postát tudunk újranyitni különleges módon a II. kerületben – A Kelemen László utcai és Török utcai posta januárban újranyithat

Miután ősszel a nyolc II. kerületi postából mindössze kettő maradt nyitva, tárgyalásokat kezdeményeztünk a Magyar Postával annak érdekében, hogy több postát újranyithassunk.
Az önkormányzat első körös ajánlatában a Török utcai és a Kelemen László utcai posta rezsijének átvállalása és a bérleti díjak elengedése szerepelt.

Mivel ez a két posta üzemelt önkormányzati ingatlanban, így ezen helyiségek esetében volt lehetőségünk nagyobb szerepet vállalni.

Több körös tárgyalás után végül sikerült megállapodni a Török utcai és a Kelemen László utcai posta újranyitásáról.

Az újranyitás az alábbi feltételek mellett valósulhatott meg:

– A Török utcai postánál az eddig bérelt ingatlant ingyen a Posta tulajdonába adja a kerület, feltéve, ha az 1959 óta postahivatalként működő ingatlan továbbra is postaként üzemel, így történelmi funkciót is védünk

– a Kelemen László utcai postánál pedig a szolgáltatás igénybevételéért díjat fizet a II. kerület 28.900.000,- Ft + áfa összegben 18 hónapra azzal, hogy a Magyar Posta Zrt. vállalja, hogy mindaddig, amíg a jogszabályban kizárólagos egyetemes postai szolgáltatás alanyaként köteles ellátni feladatát, addig a postai szolgáltató tevékenységet ezen a két helyen biztosítja.

Az újranyitó posták mellett felajánlottuk, hogy partnerként segítjük a költséghatékony postaszolgáltatás fejlesztését, például postapontok üzembe helyezését.

Az automatákkal és azzal, hogy újranyithat a a Kelemen László utcai posta és az amúgy 1959 óta postahivatalként működő Török utcai posta, bízom benne, hogy sikerül csökkenteni a terhelést a működő postákon, és így kevesebbet kell várakozni és összességében könnyebben férhetünk hozzá a postai szolgáltatásokhoz.

Köszönjük a Magyar Postának, továbbra is kiváló együttműködésre törekszünk!
A posták újranyitása 2023 januárjában várható, a pontos időpontról természetesen tájékoztatást fogunk adni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: