Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Régen volt már olyan, hogy ennyire beégett a teljes fideszes garnitúra mint most. Úgy tűnik Orbán már a fociban sem tud eligazodni.

Rém kellemetlen volt olvasni a Fidesz prominenseitől a foci VB kapcsán tett értékeléseket. Nem kell focihoz értőnek lenni ahhoz hogy valaki felfogja, hogy a “focikérdéseket nem politikának” tekintő Fideszesek milyen vállalhatatlanul próbálták átpolitizálni a végeredményt.

A legmélyebbre Németh Szilárd jutott aki szerint azért nyert az Argentín válogatott, mert: “fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország”

„Az argentin válogatott, ahogyan az argentin emberek, a mesztic Amerika értékeit képviselik, és elutasítanak mindenféle faji, vallási, nemi és társadalmi diszkriminációt”

– ezt viszont már Hernán María Patiño Mayer, Argentína magyarországi nagykövete válaszolta Németh Szilárd fideszes képviselő gratuláló posztjára reagálva a Telexnek.

A nagykövet lényegében minden egyes, az országának tulajdonított jelzőtől elhatárolódik, és a mesztic Amerika értékeit vallja magáénak.

A mesztic a fehér bevándorlók és az őslakos dél-amerikai indiánok keveredéséből kialakult népcsoport, pontosan olyan „kevert fajú nép”, amiről Orbán Viktor elhíresült beszédében azt mondta, a magyarok nem ilyenek, és nem is akarnak ilyenek lenni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: