Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki, Orbánnak elfogyott a türelme és végérvényesen tökreteszik a várost.

Az atv.hu információi szerint könnyen lehet, hogy a korábbi igéreteikkel ellentétben mégsem fogják kifizetni azt a mintegy 6 milliárd forintot, ami járna a Fővárosnak a Lánchíd felújjítása után.

A Területfejlesztési Minisztérium arra hivatkozik, hogy mivel a személyautók nem használhatják a Lánchidat, így a főváros nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

A kormány ugyanis abban állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat vezetésével, hogy a Lánchíd teljes körű rekonstrukcióját 6 milliárd forinttal támogatja abban az esetben, ha a beruházás kezdetétől számított másfél év után visszaengedik a hídra az autókat

– olvasható a cikkben.

A csatorna Híradója megkereste a Területfejlesztési Minisztériumot is a korábban beígért 6 milliárdos kormányzati támogatás miatt, ezt a választ kapták a tárcától:

„A magyar kormány abban állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat vezetésével, hogy a Lánchíd teljes körű rekonstrukcióját 6 milliárd forinttal támogatja.

Az erről szóló kormányhatározat egyértelmű feltételeket tartalmaz a támogatásért cserébe. Az egyik ilyen feltétel: „gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot”.

Azáltal, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai nap folyamán olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy sem a gyalogos forgalom, sem a gépjárműforgalom nem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

A kormány eddig minden megállapodást betartott, amit a fővárossal kötött, a Lánchíd felújítása kapcsán is így fogunk eljárni.”

Karácsony Gergely főpolgármester az üggyel kapcsolatban a Facebook-oldalán egy posztban azt írta, hogy fel sem merült bennük, hogy a kormány az ideiglenes közlekedési rend bevezetése után nem fog velük egyetérteni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: