Bálint Gazda Karácsony Gergelyre szavaz az előválasztáson
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bizonyos körzetekben előválasztás lehet.

Egy korábbi interjúban maga Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszélt arról, hogy nem feltétlenül biztos, hogy az ellenzék közös főpolgármester jelöltje Karáscony Gergely lesz.

Ebben az interjúban Gyurcsány Ferenc azonban azt mondta, még nem dőlt el semmi. Sem az, hogy a DK saját jelöltet állítana-e a posztra illetve az sem, hogy ha lenne jelöltje a DK-nak azt milyen módon választanák ki. Tárgyalásos úton vagy esetleg előválasztással.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy szerdai budapesti háttérbeszélgetésen elmondta, nem minden helyen akarnak előválasztást, de ahol nincs konszenzus a jelöltről, ott mindenféleképpen ezt az eszközt szeretnék használni.

Az MSZP jövő év elején párbeszédet kezdeményez erről a többi demokratikus ellenzéki párttal.

Kunhalmi Ágnes elmondta minden városi polgármester-választáson és minden egyéni önkormányzati képviselő-választáson egyetlen ellenzéki kihívó kell a fideszes jelölttel szemben. A 2024-es önkormányzati és EP- választás meg fogja határozni az ellenzék jövőjét.

A Fidesz ki akarja takarítani az ellenzéket az önkormányzatokból.

A demokratikus városvezetők bebizonyították, a sanyargattatás ellenére is sok segítséget adnak az embereknek a válság alatt és ellen. 2019. óta számos önkormányzatban megmutatták, hogy van más út, van alternatíva. Úgy vélte, a Covid-válság után, hatalmas gazdasági válság előtt, évtizedek óta nem látott infláció közepette csak szolidáris, a társadalmat összefogó, igazi együttérző önkormányzatok segíthetnek átvészelni az előttünk álló éveket – mondta Kunhalmi Ágnes.

Komjáthi Imre társelnök közölte, az MSZP vezetése intenzív pártépítésbe kezdett, új tagjai vannak a pártnak és új alapszervezetek is alakulnak.

Hozzátette: a választásoknál tagságra lesz szükség, ha ezt egy párt elhanyagolja, komoly problémákkal fog küzdeni.

Komjáthi Imre közölte, arra készülnek, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson egyedül indul az MSZP, de nyitott az együttműködésre.

Az MSZP szerint a választás világos: a nagytőkét kiszolgáló Fidesz, amelyik információs buborékokkal, propagandagépezettel, lerombolt oktatással és elinflált választási pénzosztással vezeti félre és tartja szegénységben honfitársaink tömegeit, vagy az együttérző, okos, jövőre figyelő, európai baloldali koalíció, amely képes és akar is segíteni a válság által sújtott milliókon, új tudást, új esélyt, magasabb fizetést kínálva.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: