Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Példás döntést hozott a Demokratikus Koalíció.

A Fővárosi Közgyűlés a mai napon fog szavazni Budapest jövő évi költségvetéséről. Ebben a költségvetésben a kormány ellenzéki városokat sújtó kivéreztetése, a rezsikrízis, valamint a kormánypárti politikusok által vezetett városoknak nyújtott pénzügyi mentőövekből való kihagyása következtében mintegy 80 milliárd forint bizonytalanság található.

Ezzel a költségvetéssel a Főváros nem tudott kikerülni a kormány halálos veszélyeket rejtő szorításából, Budapest elvesztette a pénzügyi önállóságát.

A Demokratikus Koalíció szerint a Főváros mozgástere mára szinte teljesen elfogyott, a város a jövő évi költségvetésben a gazdasági túlélésért fog küzdeni.

A DK fővárosi frakciója ezért csak és kizárólag Karácsony Gergely főpolgármester kifejezett kérésére fogja megszavazni a költségvetést.

Bár nem értünk egyet ezzel a költségvetéssel, a Fővárost irányító ellenzéki koalíció vezető erejeként a képviselőink nem kívánják megnehezíteni Budapest főpolgármesterének válságkezelő munkáját, sem a város egyéb ügyeinek intézését.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: