Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem az a kérdés, hogy Matolcsy most igazat beszélt-e.

Mindenki tudja, hogy igen. A kérdés az, miért szállta meg a váratlan őszinteségi roham.

Eddig Orbán saját bevallása szerint ő volt a miniszterelnök jobbkeze- hát a jobbkézen most folt esett, mondhatnánk, bepöttyösödött.

Pedig, mint tudjuk, a pöttyöknek inkább Matolocsy nemesebb testrészén volna helyük, amennyiben igaz magyar. Vagy igaz japán, de ennek kisebb a valószínűsége.

Kétségkívül volt rá ok, hogy kibújjon a felelősség alól: a Nemzeti Bank egyik fő feladata a nemzeti valuta védelme volna.

Ehhez képest az élelmiszerek inflációja utoljára 1950 táján, Rákosi idején volt 40% körül, azóta soha.

A befolyásvesztés miatti düh is hatékony doppingszere az őszinteségnek. Orbánban pedig 2020 óta, amikor a Covid-válság idején kiderült, kevés a deviza-tartalék, mintha gyengült volna a bankelnök iránti feltétlen rajongás.

Az már baráti (?) froclinak volt tekinthető, hogy miután Matolcsy kiutálta Nagy Mártont a bankból, Orbán maga mellé vette, majd minisztert csinált belőle. Talán még a végén bankelnököt is?

Matolcsy most kiesett a kormánysajtó pixiséből is. Épp csak a hivalkodó gazdagságú fiát nem merték szóba hozni- a fiúról mindenkinek egy vő, a miniszterelnök veje jutna eszébe.

De a Spéderrel, Simicskával és minden aktuális ellenféllel szemben kipróbált lejárató eszközöket rutinosan használják ellene is.

Illetve egyet azért egyelőre mégsem. Matolcsynak még nem fotóztak a szoknyája alá. Ezt a csodafegyvert csak tüntető tinilányoknak tartják fent.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...