Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktorék ahelyett hogy a kormányzással foglalkoznának és gyalázatos válságkezelésük kárának a következményeit próbálnák tompítani, úgy akarják a hatalmukat megtartani, hogy hatalmasat vágnak oda az ellenzéknek.

Jövő évtől lényegesen kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a pártok országgyűlési frakciói. Az erről szóló törvénymódosítást, amely január 1-jétől lép életbe, a fideszes Kocsis Máté és a KDNP-s Simicskó István javaslatára nyáron fogadta el a parlament.

Az ellenzéki pártok fel vannak háborodva – írja a Telex.

Szinte lehetetlen helyzetbe hozza a javaslat az ellenzéki pártokat, akinek költségvetésük csaknem felét elvenné a javaslat, miközben nagyságrendekkel kevesebb szakértőt alkalmazhatnak a parlamenti ellenzék frakciói.

Az ellenzék esetében a Demokratikus Koalíció havi 20 millió forint helyett 9 milliót, a Momentum, a Jobbik és az MSZP 18 millió helyett csak 7,6 milliót költhet, a Párbeszéd 16 milliós havi bevétele 6 millióra, az LMP szintén 16 milliós kerete pedig 5,7 millióra apad.

Az MSZP keményen bírálta a döntést, amelyet a szocialista párt a „fideszes egypártrendszer megteremtésének sunyi és aljas módszerének” minősített.

Mint írták, a Fidesz fel akarja számolni az ellenzéki pártokat, ezért elveszi azt a pénzt, amiből azok működhetnének.

A szocialisták szerint ez nyílt támadás a parlamentáris demokrácia ellen. Az MSZP külön kifogásolta, hogy 17 szakértői helyet vonnak el az ellenzéktől, miközben a Fidesz–KDNP számára elérhető szakértői helyek számát 18 fővel növelik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...