Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A ferencvárosi fővárosi rendőrök közveszély okozása gyanújával vettek őrizetbe egy férfit, aki vallomása szerint felesége iránti szerelme miatt sodort veszélybe negyven embert – írja a Police.hu

Egy IX. kerületi társasház harmadik emeletén ütött ki tűz 2022. december 11-én 21 óra körül. Az épületből mintegy negyven embert kellett kimenekíteni, senki sem sérült meg.

​A rendelkezésre álló adatok szerint a tüzet egy 64 éves férfi szándékosan okozta. A feltételezett elkövetőt a ferencvárosi rendőrök még a helyszínen elfogták. J. Jenőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói közveszély okozása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy feleségével összevesztek, majd szerelme bizonyítékaként gyújtotta fel ágymatracukat, amit azóta megbánt.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Közben a ház állapotáról nyilatkozott közösségi oldalán Torzsa Sándor a körzet MSZP-s önkormányzati képviselője:

“Fontos fejlemény még, hogy a ház szerencsére nem vált lakhatatlanná. A házban gáz szolgáltatás van, azonban az áramot ki kellett kötni mivel az oltás során szétáztak a vezetékek.

Úgy fest, hogy az önkormányzatnak sok milliós költséget jelent majd, hogy újra legyen áram a lakásokban. “


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: