Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajda Zoltán a Költségvetési Bizottság szocialista elnöke személyesen is ott volt, amikor a jegybankelnök, Matolcsy György őszinteségi rohamában Magyarország gazdasági helyzetét az egyik leggyengébbként mutatta be, és évtizedes elhibázott politikáról beszélt.

Az MSZP politikusa az ATV „maiTéma” műsorában beszélt az elhangzottakról.
Vajda saját elmondása szerint egy igazság- vagy vádbeszédnek érezte Matolcsy felszólalását, mely minden résztvevőt meglepetésként ért.

A szocialista politikus az ATV műsorában elmondta, a jegybankelnök beszédének 70-80 százalékával egyetért, de kiemelte, az MNB vezetője önkritikát nem gyakorolt, pedig Matolcsy az elmúlt 12 év gazdasági történéseinek nemhogy szereplője, hanem egyenesen motorja volt.

Vajda elmondta, a motivációját Matolcsy beszédének nem érti, de ő csak megkésett igazságbeszédként tud rá tekinteni.

A jegybankelnök feltehetőleg az utókor előtt igyekezett előnyösen tetszelegni azáltal, hogy kimondta a problémákat, bár ez nem ér sokat, mivel megoldási javaslatokkal nem igazán állt elő az MNB elnöke.

Vajda elmondta, a jelenlevő fideszes politikusokon is meglepettséget látott és nem tudták hova tenni Matolcsy őszinte beszédét.

Azóta belharc látszik kialakulni a Fideszen belül, melynek ismét csak a magyar emberek fogják meginni a levét.

Vajda Zoltán kiemelte, Matolcsy többek között jövőbeni spekulációs támadásról is beszélt, mely a forint ellen irányulna.

Az MSZP politikusa szerint jegybankelnökként nem szabad még meg nem történt eseményekről spekulációkat hangoztatni, de ha már megteszi Matolcsy, akkor minden részletet kimerítően kell fogalmaznia, nem homályosan.

Vajda szerint az MNB elnökétől ez egy súlyos szakmai hiba, mellyel közvetlenül okoz komoly károkat a magyar embereknek.

A szocialista politikus szerint nagyon kockázatos egy jegybankelnöknek így beszélni a gazdasági helyzetről, hiszen ez riadalmat kelthet az emberek széles körében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: