20210604 - "A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, Dobrev Kláranak országjáró körútja Egerben, amelyet az Eger Hangjai nevű civil szerveződés tagjai zavartak meg Gyurcsány Ferenc elhíresült nyilatkozatait egy hordozható hangfallal lejátszva. Ezen felbőszülve többen felháborodásuknak adtak hangot. Egy idős férfi indulatosan a háromtagú csoport előtt, a földön lévő hangfalba rúgott, mire az egyik férfi válaszul egy pisztolynak látszó tárgyat rántott elő. Percekkel később a rendőri intézkedés nyugtatta meg a hangulatot." szöveg: HEOL.hu -- fotók: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap délelőtt Varju László árnyékminiszter sajtótájékoztatót tartott, melyben Matolcsy György jegybankelnök hét elején elmondott szavaival kapcsolatban arra kérte az Orbán-kormányt:

tegye világossá, hogy a jelenlegi válságos helyzetben sem kíván hozzányúlni az emberek bankban őrzött megtakarításaihoz.

A Fidesz a helyzet tisztázása helyett már a sajtótájékoztató meghirdetésére is fenyegetéssel reagált, mely szerint a kormánytöbbség el fogja venni Varju Lászlótól a parlamenti tisztségeit, büntetőeljárás fog indulni ellene.

Sőt a délután folyamán feljelentést tett ellene az a jegybank is, amelynek az elnökének a nyilatkozatáról szólt Varju László sajtótájékoztatója.

El a kezekkel Varju Lászlótól! Visszautasítunk minden kormányzati fenyegetést, sem az Árnyékkormányt, sem a Demokratikus Koalíciót nem lehet megfélemlíteni vagy elhallgattatni, épp ellenkezőleg:

sokat fogunk még erről az ügyről beszélni, ha a Fidesz magyarázat és tisztázás helyett fenyegetőzni fog.

Nem az Árnyékkormányt vagy a sajtót kell fenyegetni, hanem elmondani az igazságot.

Azt javasoljuk, hogy a kormányfő határozott és egyértelmű mondatokban nyugtasson meg mindenkit: nem kívánnak hozzányúlni a lakossági megtakarításokhoz.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: