Budapest, 2014. június 4. Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának, valamint a nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén a Képviselõi Irodaházban 2014. június 4-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar sajtóban többen közölték azt a hírt, amiről a nap folyamán kiderült, hogy álhír.

Pintér Sándor belügyminiszter bekérette a legrenitensebb iskolák igazgatóit, a tárca így próbál gátat vetni a magyar oktatás jelenlegi helyzete miatt kirobbanó tiltakozási hullámnak, értesült a Blikk több forrástól.

A tárca néhány órával később cáfolta az értesülést – írja az Index.hu

A magyar sajtóportálokon – köztük nálunk is – terjedni kezdett a hír, mely szerint Pintér Sándor berendelte az iskolaigazgatókat elbeszélgetésre. Ez azonban határozottan nem igaz.

A Belügyminisztérium péntek délelőtt cáfolta a Blikk értesülését. „Mindettől függetlenül emlékeztetjük, hogy a Belügyminisztérium és annak illetékes vezetői mindig is nyitottak voltak a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére – a pedagógusok véleményét korábban két alkalommal kutatta kérdőíves felmérés formájában a köznevelési államtitkárság, jelenleg a szülők, gondviselők megkérdezése történik”

–írta a tárca a HVG-nak küldött levelére.

Moss László intézményvezető pedig arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Belügyminisztérium nem berendelte az intézményvezetőket, hanem egy beszélgetős fórumra hívta meg őket, amit vissza lehet utasítani.

„Mindenki a saját címére kapta a meghívót, tehát nem tudjuk, mely iskolák vesznek ezen részt.

Semmiféle fenyegetés nem érkezett se a Belügyminisztérium részéről, sem Marosi Beatrix tankerületi igazgató részéről. Maga a minisztériumi beszélgetés alapot teremthet a párbeszéd megindulására” – jelezte Moss László.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: