Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Üzött vadként menekül Orbán a hazugságspirálból, de úgy tűnik most sikerült sarokba szorítani a miniszterelnököt.

Végzetes sebet kapott Orbán, ugyanis eljött az igazság pillanata és kártyavárként omlik össze a több éves hazugság, amivel a Fidesz többséget szerzett a választásokon.

Két érv volt a Fidesz mögött a kezdetektől fogva. Az egyik, hogy jó a gazdaság teljesítménye minden korrupció és gyalázatos intézkedés ellenére, illetve az, hogy de legalább tudnak kormányozni és a kormányzat stabil.

Nos Matolcsy György kijelentései önmagában is cáfolják mindkét állítást, de a kormány kapkodva meghozott intézkedései is ezt támasztják alá.

Azzal, hogy Orbán két legfontosabb politikai intézkedését vissza kellett vonni, a rezsicsökkentést és a benzinárstoppot a Fidesz hitelessége és politikája végzetes sebet kapott.

Menekülőútként azonban megépítették a narratívát: A Brüsszeli szankciók miatt kellett visszavonni a legfontosabb politikai intézkedéseket.

Most azonban Brüsszel válaszolt:

„Az uniós szankciók semmiképpen nem érintik a magyarországi ellátást. Magyarország továbbra is importálhat finomított kőolajat például Szlovákiából”

– mondta Daniel Ferrie, az Európai Bizottság szóvivője a Euronewsnak, majd megerősítette, hogy a február 5-i határidőig a MOL szabadon importálhat feldolgozott orosz kőolajtermékeket a saját pozsonyi finomítójából.

Az Európai Bizottság szóvivői szolgálata értelmetlennek nevezte azt, hogy a kormány a brüsszeli szankciókat okolja a magyarországi üzemanyaghiányért és a benzinárstop kivezetéséért. Eric Mamer szóvivő szerint a kormány bűnbakként használja az ügyben az uniót.

Erről persze nem fog beszámolni a köztévé. Ez az információ csak akkor jut el a nyilvánossághoz és akkor forog majd közszájon, hogy Orbán mekkorát bukott, ha megosztja másokkal is ezt a cikket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...