Lendvai Ildikó, MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kifejezetten élvezem Orbán pénteki rádiónyilatkozatait – kezdi bejegyzését az MSZP korábbi elnöke.

Azonban rögtön hozzáteszi:  óPersze ha úgy hallgatnám, mint a felelős miniszterelnök hiteles tájékoztatását az állampolgárok számára, a guta kerülgetne. De mint stand up comedy-t roppant szórakoztatónak találom.

Jó, nem egyedül áll (ül) a színpadra: egy rémült rádiós néha vékony hangon életjelt ad magáról, de ő is tudja, nem azért van ott, hogy kérdezzen. Pláne, ha legközelebb is ott akar ülni. Valójában monológról van szó.

Most is felülmúlhatatlanul vicces volt. Meg kellett nyugtatnia híveit, hogy továbbra is utálja “Brüsszelt”, az csak a látszat, hogy pénzért kuncsorog.

Illetve ha kuncsorog is, két kuncsorgás között továbbra is megvan a véleménye róluk. “Európa sötét erdőben bolyong” -jellemezte a szerencsétlen hülyéket. (Utoljára ilyesmit Dante mondott “az emberélet útjának felén”, dehát Dante a fasorban sincs Orbánhoz képest.)

Eszerint mi meg ész nélkül loholunk utánuk a sötét erdőbe, hogy felkapkodhassuk az aprót, ami bolyongás közben kipotyog a zsebükből.

Ennél is jobb volt a magyarázat, hogy ugyan, mi az ördögnek vétózza meg az (állítólag utált) multik nagyobb adóztatását. Nem hinnék, a demokrácia miatt! “A választók azért szeretik a demokráciát, mert abban ők döntenek arról, …milyen adórendszert akarnak.” Hát hogyne.

Mi, választók ragaszkodtunk a KATA knyírásához is. Fene a gusztusunkat.
A legjobban az tetszett, amikor lesajnálta az ukrán államot, mert az “nem tudja magát működtetni, nem tudja kifizetni az állami alkalmazottakat.”

Már majdnem visszakiabáltam a rádiónak, hogy akkor mi van a magyar állammal, amelyik állítólag csak uniós pénzből tudná kifizetni az állami alkalmazott pedagógusokat, de aztán rájöttem, hogy ez is csak poén.

Mert lehet, hogy a kormányzása száz sebből vérzik, de humora, az van!
Csak pályát tévesztett szegény.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: