Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kemèny kritika Orbán politikájáról.

Szégyen és gyalázat, hogy az Orbán-rezsim még ebben a kiélezett helyzetben is, egyfajta perverz orosz-rulettet játszva hazardírozik a magyar embereknek járó uniós források és a nemzet sorsával

– ezt Ujhelyi István korábbi szocialista EP kèpviselő írta közleményèben.

A kiszivárgott információk szerint sikertelenül zárult az uniós pénzügyminiszterek mai csúcstalálkozója:

sem az Ukrajnának segítséget nyújtó hitelcsomagról, sem a globális minimumadóról, sem pedig a magyar kormány bűnei miatt indult jogállamisági mechanizmusról nem született döntés.

Tény, hogy a magyar kormány befeszült álláspontja és vétóval való fenyegetése miatt elképzelhető volt, hogy a fideszes várakozásokkal szemben ma még nem fogják jóváhagyni a nemzeti helyreállítási tervet.

Ez utóbbi hiánya azonban továbbra is jelentős és egyre fenyegetőbb veszélyt jelent: ha nem sikerül ugyanis évvégéig elfogadtatni, akkor a helyreállítási alap forrásainak közel kétharmadát – többezer milliárd forintot – már bizonyosan, az esetleges további befagyasztásoktól függetlenül elveszít Magyarország.

Világos és nyilvánvaló, hogy a Fidesz jobban fél az agresszor Putyin, mint a többi uniós tagállam és a magyar emberek haragjától.

Ha van háború, amely a leginkább közvetlenül érint minket és a legsúlyosabb károkat okozza a közös hazánknak, az Orbán eszement háborúja az Európai Unió közösségével szemben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: