Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz a gazdasági problémák és az egyre romló EU–Magyarország-kapcsolatok ellenére nem veszítette el az előnyét, de a Fidesz-szavazók lemorzsolódása kismértékben folytatódott a hónapban

– derül ki a Republikon Intézet októberi pártpreferencia-kutatásából, amelyet elsőként a Telex közöl.

A friss eredmények szerint novemberben 34 százalék volt a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében, 1 százalékponttal alacsonyabb, mint októberben.

A DK-t 13 százalék támogatja, a Mi Hazánk változatlanul 7 százalékon áll, a Jobbik változatlanul 3 százalék támogatottsággal bír.

Az MSZP-t 4 százalék támogatja, míg a Momentum két százalékpontot veszített támogatottságából, így szintén 4 százalékos párt.

Az LMP, MKKP és Párbeszéd mind 1-1 százalékpontot erősödtek a teljes népesség körében, így az LMP és MKKP 3, a Párbeszéd 2 százalékon állnak.

A bizonytalanok aránya a teljes népességben 27 százalék, 1 százalékponttal csökkent október óta.

A pártválasztók azok a válaszadók, akik megnevezték, melyik pártra szavaznának. Körükben változatlan az erősorrend a teljes népességhez képest, de a Fidesz azért veszített két százalékpontot október óta, így 46 százalékon áll.

A DK 18 százalékon, a Mi Hazánk 10 százalékon áll.

A Momentum a pártválasztók körében is 2 százalékpontot veszített, 6 százalék a támogatottsága. Az MSZP változatlanul 6, a Jobbik továbbra is 4 százalékon áll.

Az LMP egy ponttal erősödött, 4 százalék szavazna a párta; az MKKP 2 százalékponttal lett erősebb, szintén 4 százalékos a támogatottsága.

A Párbeszéd változatlanul 2 százalékos támogatottsággal bír a pártválasztók körében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: