Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt szerint mindez elfogadhatatlan.

Orbán Viktor rendeleti úton kívánja elfogadni a jövő évi költségvetést, ez példátlan a rendszerváltás óta és nem segíti elő azt, hogy bizalmat kapjon az Uniótól és megkapjuk a pénzeket.

Orbánéknak bizonyos szempontból jól jön, hogy az árak az egekben vannak, hiszen az áfabevétel így bődületes lett. A baj az, hogy ezt látványberuházásokra költik.

Vajda Zoltán, országgyűlési képviselő, a Költségvetési Bizottság elnöke többször is felhívta már arra a figyelmet, hogy nincs értelme nyáron elfogadni egy költségvetést, hiszen az még rengeteget változhat évvégéig.

Ahogy az most is történt. Fideszes szokás, hogy ha valamit kitalálnak, akkor ahhoz akkor is ragaszkodnak, ha közben szembejön a valóság.

Az már most valószínűsíthető, hogy az infláció akár duplája, vagy triplája is lehet annak, mint amennyit a kormány jövőre tervezett.

Az országok egyik legfontosabb ügye mindig a költségvetés. A rendszerváltás óta először az Orbán-kormány erről teljesen önhatalmúlag kívánna dönteni. Ha Orbán tényleg szeretne hozzájutni az uniós forrásokhoz, biztos nem ez az út vezet oda.

Brüsszelben nem nézik majd jó szemmel, hogy rendeleti úton kívánnak dönteni olyan fontos dologról, mint az ország költségvetése. Ezzel biztosan nem azt bizonyítják Orbánék, hogy társadalmi vitát folytatnak, és átláthatóan kezelik a pénzeket.

 Az elszabadult árak miatt az áfabevétel jóval magasabb, mint amivel Orbánék eredetileg számoltak. Ebből az ezermilliárdból telne például a nyugdíjasok támogatására vagy a pedagógusok béremelésére. De a kormány inkább luxus- és látványberuházásokra költ, mint a Budapest-Belgrád vasútvonal.

Mindannyian bízunk abban, hogy Orbán Viktornak igaza lesz, és jövő évben lehet egyszámjegyű infláció is, de az év első felében kétszámjegyű lesz, az a kérdés, hogy egyessel vagy kettessel kezdődik majd ez a szám.

A hatósági áras termékek bevezetésével a kormány más kezével veri a csalánt, hiszen a kereskedőket hozza nagyon nehéz helyzetbe az, hogy kevesebbért kell eladniuk, mint amennyiért megveszik. Ennek következtében zárnak be a kisboltok, és emelkedik a többi termék ára, vagy dolgozókat bocsátanak el.

Az MSZP javaslata az áfacsökkentés volt az élelmiszereknél, sőt az alapvető élelmiszerekre akár a 0 %-os áfa is jelentős segítség volna. Ám nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesznek az áfabevétel fontosabb, mint a magyar emberek megélhetése.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...