Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan MSZP frakcióvezető nem is akármilyen papírt nyújtott be Kövér Lászlóhoz.

Kössük a pedagógusbéreket Matolcsy fizetéséhez! – olvasható az MSZP korábbi elnökének indítványában.

Szerinte ugyanis Matolcsy György már most is ötmilliós havi fizetése az emelés után 6,2 millió forint lesz – egy pályakezdő tanár fizetésének húszszorosa! -, és a kormány javaslata szerint minden évben automatikusan tovább nő majd az átlagbérek változását követve.

Pedig nem áll mögötte értékelhető teljesítmény!

Orbánék ráadásul akkor emelnék Matolcsy bérét, amikor az infláció évtizedes rekordokat dönt és már a 25%-os infláció sem kizárt; amikor az élelmiszer-áremelkedés már 40-50%-os; és amikor az MNB-nek 18%-os kamatot kellett bevezetnie ahhoz, hogy a forint ne omoljon össze.

A mi javaslatunk szerint, ha már mindenképpen emelik a jegybankelnök fizetését, akkor emelkedjék a pedagógusok bére is!

Hiszen egyedül az ő hivatástudatuknak és gyermekeinkért érzett felelősségüknek tudható be, hogy a magyar közoktatás még egyáltalán – úgy, ahogy, de – működik!

Miért ne lehetne a pedagógusbéreket a jegybankelnök fizetéséhez kötni? Hiszen számos hatóság vezetőjének a fizetése van Matolcsy béréhez kötve, többek közt a Versenyhivatal, a Közbeszerzési Hatóság, az Integritás Hatóság és a Médiahatóság vezetőjéé. Tegyük ehhez a sorhoz a pedagógusokat is!

Módosító javaslatunk szerint a jegybankelnök fizetése nem haladhatja meg a kezdő tanári fizetés tízszeresét. Eszerint a kezdő tanári fizetésnek, pótlékokkal együtt, el kellene érnie az 500.000 forintot, ami 2023 márciusától már 600.000 forintra emelkedne.

Javaslatunk alapján tehát a pedagógusok jelentős béremelésben részesülnének, a jegybankelnök fizetésének automatikus emelkedésével pedig az is biztosítva lenne, hogy folyamatosan és automatikusan emelkedjenek a pedagógusfizetések is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: