Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Váratlan és ijesztő bejelentést tett az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési minisztere:

megtiltották a bankoknak, hogy magasabb kamatot adjanak egyes ügyfeleiknek a bankbetétjeik után, mint amekkorát a három hónapos lejáratú állampapírokra lehet kapni.

Vagyis arra akarják rászorítani a betéteseket, hogy a bankok helyett a kormánynak adják a pénzüket, az állami költségvetést finanszírozzák.

Az Árnyékkormány szerint azzal, hogy az Orbán-kormány fenyegeti a bankbetéteket, az első lépést tette meg a magyar emberek bankokban tartott pénze felé.

A bevezetett kamatstop még csak a pénzügyi vállalkozások betéteire és a magánszemélyek 20 millió forintnál nagyobb betéteire vonatkozik, csakhogy ami ma 20 millió, az egy holnapi kormányrendelettel lehet 10 vagy 5 vagy kettő vagy 1.

Ma a kamatot korlátozza rendelettel a kormány, lehet, hogy holnap a felvehető betét összegét, ma még csak a forintbetétekét, de holnap sorra kerülhetnek a devizabetétek.

Az új kamatstop végletesen felelőtlen, veszélyes, és növeli a kormánnyal szembeni bizalmatlanságot nemcsak külföldön, de a magyar emberek körében is


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: