Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Eddig titkolóztak, most minden kiderül.

Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa, 10 hónapos jogi huzavona után megszerezte a tankerületi igazgatók tavaly év végi jutalmainak összegét.

A publikált adatokból kiderül, hogy míg a pedagógusok 2021-ben semmilyen év végi elismerést nem kaptak, addig a tankerületi vezetőknek volt mit a karácsonyi asztalra tenni: milliós összegű jutalmakkal zárták az évet.

Az oktatáspolitikus elsőként három olyan tankerületi igazgató jutalmainak összegét hozta nyilvánosságra, akiknek a neve a pedagógusokat ért fenyegetések kapcsán vált ismertté.

Az adatok alapján Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerület vezetője – korábban fideszes önkormányzati jelölt – 1 590 000 Ft jutalmat kapott.

Szabóné Forgács Gabriellának, a Dunakeszi Tankerület igazgatójának, aki ügyfélkapun keresztül küldte el a fenyegető leveleket, pedig 1 050 000 Ft motivációs elismerés jutott. Marosi Beatrixnak, a Kölcsey Gimnázium öt pedagógusát elbocsátó vezetőnek, mivel az előző év novemberében még csak helyettes volt, “csupán” körülbelül 512 222 Ft jutott.

Tóth Endre hozzátette: “A 2021 év végi jutalmak összegeit látva meg is dőlt a kormány azon állítása, hogy nincsen pénz a pedagógusok béremelésére.

Akad itt pénz, csak rosszul és igazságtalanul költik el.”

Az oktatáspolitikus végül beharangozta, hogy holnap Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökénének, jutalmát fogja publikálni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...