Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kis hazánk a Fidesz csodás politikájának köszönhetően bővelkedik abszurd, sőt már már szürreális jelenetekben, ilyen az a levél is, amely Siófok polgármesterének a kezében landolt.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a Facebookon számolt be arról, hogy a tankerület levélben arról értesítette őt, hogy a továbbiakban nem állják a siófoki iskolai konyhák melegvíz-ellátásának költségeit, így vagy nem lesz melegvíz, vagy azt ezentúl az önkormányzatnak kell kifizetnie – írja a Magyar Hang.

A polgármester idézi a levelet:

„Tisztelt Polgármester Úr!

Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december 1. napjától nem tudjuk biztosítani melegvíz ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére.

Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!”

A polgármester nyilvános válaszában leírja, hogy a munkatársai megvizsgálják, hogy az önkormányzatot valóban kötelezni lehet-e a rezsiköltség átvállalására, illetve felhozza, hogy a tankerület semmiféle együttműködésre nem volt hajlandó.

A polgármester nem érti, hogy hogyan zárhatnák el a melegvizet csak az iskolai konyhákban, mivel a konyhák ugyanazon a rendszeren keresztül kapják a melegvizet, mint az egész iskola. Vagyis a konyhában csak úgy lehet elzárni a megvizet, ha az egész iskolában elzárják.

Ez a forgatókönyv nem is annyira irreális, ugyanis a polgármester megosztott egy másik levelet is, amit viszont a tankerületi központ a távhőszolgáltató cégnek, azaz a Termofoknak küldött tegnap:

„A Siófoki Tankerületi központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk.” Vagyis az iskolákban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: