Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre rosszabb kilátások várnak ránk.

“Az iskolákat mindenképpen, minden körülmények között nyitva kell tartani” – ezt Gulyás Gergely mondta a kormány nevében augusztus 23-án.

Egyre több helyről érkezik ugyanakkor olyan hír, hogy a kisebb, általában csak alsó tagozattal rendelkező iskolák átmeneti bezárásáról döntenek a tankerületek.

Gulyás ígéretének pont annyira van köze a valósághoz, mint Szentkirályi Alexandrának amikor, azt hazudta, hogy “a baloldal úgy akar megkímélni a magas rezsiáraktól, hogy kevesebbet fűthetsz télen”, majd a kormány pár nappal később bejelentette a rezsiemelést, nem sokkal később pedig azt, hogy a közintézményekben bizonyos kivételektől eltekintve 18 foknál nem lehet melegebb.

Gulyás Gergely ígérte azt is, hogy a kormánynak “őszre sikerülhet megállapodni a tanári fizetésemelést is érintő helyreállítási pénzekről” – eddig ez sem jött össze, ráadásul a fizetésemelést nem is az uniónak, hanem a kormánynak kellene finanszíroznia.

Hétfőn a pedagógus szakszervezetekkel történt egyeztetésen a kormány ismét csak ígérgetni tudott: ha megszületik a megállapodás Brüsszellel, a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbéremelés következhet.

És mi a helyzet Palkovics miniszter úr konténeres kazán beszerzési projektjével, vagy a kisebb településekre már abból sem futja, és a szülőknek kell venniük a tűzifát?

Jó lenne, ha az üres kormányzati ígéreteket végre a cselekvés váltaná fel.

Az MSZP elvárja a kormánytól, hogy fejezze be hazudozást és feladatának megfelelően gondoskodjon az iskolák rezsiköltségeiről, a tankerületek iskolabezárási döntéseit vizsgálja felül, tegyen meg mindent azért, hogy ne történjenek újabb iskolabezárások, és a közintézményekben garantálja az egészségügyi követelményeknek megfelelő hőmérsékletet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: