Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyenge forint, magas energiaárak, növekvő infláció, rezsicsökkentés helyett rezsiemelés – ez az Orbán-kormány választások utáni mérlege.


A 20,1 százalékos infláció azt jelenti, hogy a megélhetési válság kezelésére nincs megoldása a kormánynak, sodródik, és érezhetően kicsúszott Orbán kezéből az irányítás – állítja a Magyar Szocialista Párt.

Orbán a választás után jelentette be, hogy nem készül válságkormányzásra, és valóban, a kormány elengedte a gyeplőt és magukra hagyta a megélhetési válsággal küzdő embereket.

Nem tesz semmit az infláció megfékezéséért, sőt még nyerészkednek is a 27 százalékos áfával és a Pakson olcsón termelt áram drágításával. Ez gyalázat!

Pedig van megoldás, amely ebben a nehéz helyzetben is könnyebbé tenné az emberek életét.

Az MSZP javaslatai konkrétak: csökkenjen az alapélelmiszerek áfája 0 százalékra, a RezsiSTOP keretében a 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás, és induljon országos szigetelési program!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: