Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Riadót újt a szakértő.

Komáromi Zoltán, a DK szakpolitikusa szerint csak újabb károkat okoz az egészségügyben a kormány átgondolatlan átalakítása

Felháborító és veszélyes javaslatok jelentek meg a sajtóban a kormány egészségügyet érintő átalakítási terveivel kapcsolatban.

Az Orbán-kormány – azok után, hogy 12 év alatt a működésképtelenség határára taszította az egészségügyet – most olajjal szeretne tüzet oltani.

Felrúgnák a bérmegállapodást, a védőnők, az önkormányzati szakrendelőkben és a városi kórházakban dolgozó szakemberek munkáltatója a (vár)megyei kórházak lesznek, háziorvosi körzeteket szüntetnének meg, és ismét törvénybe foglalnák, hogy az egészségügyben dolgozókat szabadon lehessen ide-oda vezényelni az országban.

Az átalakítás nyilvánvaló következményei: még több pályaelhagyó orvos és ápoló, valamint többet és messzebbre utazó betegek. A várólisták rövidítése nem szerepel a javaslatban.

Az Árnyékkormány szerint csak újabb károkat okoz az egészségügyben a kormány átgondolatlan átalakítása.

Az Árnyékkormány szerint csak egy olyan átalakítással képzelhető el az egészségügy feltámasztása, amely komoly költségvetési átcsoportosítással jár, és amelyet az első pillanattól kezdve egyeztettek az érintettekkel: a települési önkormányzatokkal, a betegszervezetekkel, a szakmai kamarákkal és az ágazati szakszervezetekkel.

Ilyen egyeztetést az Orbán-kormánytól senki ne is várjon. Az orbáni politika verte szét az egészségügyünket, látható, hogy nem is lesz képes azt helyrehozni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: