Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL sztárhíradósa Erős Antónia komoly üzenetet és egyben figyelmeztetést küldött azon kollegáínak akik a szakma helyett a propagandát választották.

Egy híradós nem tehet ugyanis olyat, hogy élő adásban Orbán mellett kampányoljon, mint ahogyan azt  Marsi Anikó, Gönczi Gábor és társaik a TV2 műsorán megtették.

Emlékezetes volt tavasszal, hogy az áprilisi országgyűlési választás előtt a kormányközeli TV2 híradósai nyíltan a kamerába mondták, hogy ők Orbán Viktorra szavaznak.

Egy híradósnak elvileg mindig pártatlannak, objektívnek kéne lennie, erre reagált most ismét az RTL-es Erős Antónia és Szellő István – foglalja össze a történteket a HVG.

A 25 éves RTL eddigi történetére visszatekintő RTL Sztori című kétrészes sorozatban Erős és Szellő megint elővette a tavaszi esetet. Erős most így kommentált:

„Ha azt tapasztaljuk más, híradónak nevezett műsorban vagy híradósnak nevezett műsorvezetőknél, hogy véleményt mondanak, kiállnak egy-egy politikai párt vagy vezető mellett, akkor annak a helytelenségét valamilyen módon jeleznünk kell.

Ha egy híradós elkezdi a saját véleményét közvetíteni, abban a pillanatban megszűnik híradósnak lenni”

Szellő István pedig így:

„Nem lehet kimondani bizonyos dolgokat. Aztán hogy te mit gondolsz, otthon miről beszélsz… az a te magánügyed. Természetesen mindenkinek szimpatikus valamelyik irány, de ez nem tartozik a nézőkre.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: