Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Óriásit füllentett a miniszterelnök, hiszen azt mondta Parlamentben:

a költségvetés 2600 milliárd forintos pluszbevételéből minden fillér a rezsicsökkentésre, illetve a rezsivédelmi alapba megy

– mondta Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszédben csütörtökön.

Ezzel szemben eddig a kormány mindössze 158 milliárd forintot adott az MVM-nek a rezsicsökkentés kompenzálására, ezt is az után, hogy Harangozó rákérdezett: mire költik a 2600 milliárdos plusz áfabevételt.

A frakcióvezető-helyettes kiemelte: míg a kormány azt állítja, a pedagógus-béremelésre majd csak akkor futja, ha megérkeznek az uniós források, a pedagógusbérek egy évi 40 százalékos emelése 250 milliárd forintot tenne ki, tehát a 2600 milliárdos többletbevétel 10%-át.

Így aztán „marha nehéz elfogadni azt a miniszterelnöki mondatot, hogy (…) minden pénzt a rezsicsökkentésre fordítunk, meg (…) meg van kötve a kormány keze” – mondta a szocialista politikus.

Arra is rámutatott: a rezsivédelmi alap még nem is létezik, egyelőre csak a jövő évi költségvetésben szerepel; valamint, hogy a 2600 milliárdos pluszbevétel csak a szeptemberig ismert adat; azóta a többlet „biztos, hogy bőven 3 ezer milliárd forint fölött van”.

Azt mondta: most minden magyar azt a hosszú távú szerződést fizeti, amit a kormány a Gazprommal aláírt. „Rámegy a gatyánk is”, miközben van olyan Gazpromtól vásárló európai ország, amely Magyarországhoz képest harmadáron kapja a gázt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: