Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Egyesült Államok lépett a nyílnáosság elé azokkal az információkkal, amelyek alapján napokon belül újabb fegyveres konfliktus robbanhat ki.

Leszögezték, szövetségeseik érdekében azonnal be fognak avatkozni a konfliktusba.

Hírszerzési értesüléseket osztott meg a szaúd-arábiai titkosszolgálat az amerikaiakkal arról, hogy Irán támadásra készül Szaúd-Arábia ellen – írja az AP hírügynökségre hivatkozva a HVG.

Az információk az amerikai hírszerzéstől származnak. Az értesülések szerint a támadásra akár 48 órán belül is sor kerülhet.

A támadás lehetősége azért sem kizárt, mert Irán Joe Biden kormányra kerülése óta egyre erőteljesebben helyezkedik szembe az Egyesült Államokkal:

brutális módon veri le a hazai tiltakozásokat, valamint több száz drónnal segítette az Oroszok ukrajnai háborúját.

Joe Biden ezekért kemény kritikákkal illette az iráni vezetést, valamint szankciókat vetettek ki Iránra és annak vezető tisztségviselőire is.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács közleményében azt írta, aggasztja őket a fenyegetettség, katonai és hírszerzési csatornákon pedig folyamatos kapcsolatban vannak a szaúdiakkal.

„Ha kell, habozás nélkül fel fogunk lépni érdekeink és partnereink védelmében a régióban” – közölték.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...