Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha eddig álmatlan éjszakák gyötörték Önt, hogy vajon a miniszterasszony férje meg fog tudni-e élni ne tegye. Meg fog!

Február végén derült ki, hogy Varga Judit férje, Magyar Péter saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a Diákhitel Központ Zrt. éléről.

Magyar Péter 2018 óta vezette a társaságot, a vonatkozó közlemény szerint „irányítása alatt vezették be a jelenlegi legnépszerűbb terméket, a szabad felhasználású Diákhitel Pluszt”.

Nem sokáig maradt azonban munka nélkül Varga Judit igazságügyi miniszter férje. Június 27-e óta ugyanis ő a Good Farming Kft. ügyvezetője

– ez derült ki a nyilvános adatbázisokból a 444.hu cikke szerint.

Ez az első olyan cég, amelyet eredetileg külföldi termőföldek megvásárlására hozott létre tavaly a magyar állam.

A hvg.hu írta meg erről a cégről, hogy a magyar földet abból a 400 millió euróból, mintegy 145 milliárd forintból gyarapíthatja, amelyet az állam és az állami Exim Bank dobott össze.

A cikk szerint az Exim 60 millió euróval már tavaly áprilisban elindította az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealapot, a Good Farming alapítóját, ami azzal kapott értelmet, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette:

a kormány egy termőföld tőkealappal segíti a magyar élelmiszeripar szereplőit, hogy megfelelő mennyiségű területük legyen az alapanyag-ellátáshoz.

Ehhez pedig külföldön kezdenek felvásárlásba.

– áll a 444 cikkében.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: