Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korábban a Jobbik azzal vádolta a Demokratikus Koalíciót, hogy megpróbálja lenyúlni a diákojtól a mostani tüntetést. Most azonban nehéz értelmezni a jobbik ajánlatát ennek a modnatnak a függvényében.

Értelmezni úgy tűnik a DK-nak és az LMP-nek sem sikerült.

Sem a DK árnyékkormánya, sem az LMP nem fog elmenni a Jobbik által szervezett oktatási kerekasztalra november 2-án, amire az ellenzéki pártokat hívták meg

– tudta meg a 444.hu.

A DK azt írta, hogy olyan oktatási kerekasztalnak látja értelmét, ahol diákszervezetek és szakmai szervezetek beszélgetnek az oktatásról, a párt szerint viszont nélkülük nem időszerű az egyeztetés.

Ungár Péter pedig a Facebookján jelentette be, hogy az LMP sem fog elmenni a kerekasztalra.

„Nyilván sok szempontból egyszerűbb lenne odaküldeni valakit a pártból, szépen mosolyogni utána az újabb végtelen hosszúságú sajtótájékoztatón és újra hatszor elmondani ugyanazt egymás után két percben.

Mi azonban próbáljuk komolyan venni azt az ígéretünket, hogy a negyedik kétharmad után súlyos önvizsgálatra van szükség, és semmit nem folytathatunk úgy, mint ahogy előtte csináltuk, mert annak a vége logikusan az ötödik kétharmad lehet csak.

El kell fogadnunk, hogy az, hogy hat párt tudja közösen ugyanazt mondani, nem olyan politikai teljesítmény, amit a választók értékelnének.

Meg kell értenünk, hogy a választók átlátnak a látszatpolitizáláson, és nem különösebben kérnek belőle.

Márpedig az ellenzéki kerekasztal jelenleg az üres fontoskodás mintapéldája” – írta a politikus.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: