Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán megszorító politikája oda sodorta a magyar családokat, hogy szinte lehetetlen megélni abból a fizetésből ami korábban is szűkösen volt elég.

De az infláció, az élelmiszerek árának emelkedése és a sok száz százalékkal megemelt energiaárak megfojtják a magyar embereket.

Ezúttal a buszvezetők mondták, hogy ebből elég. Országszerte nagyjából 2600 Volán-járat nem indult el a buszsofőrök sztrájkja miatt.

A járművezetők hatpontos követeléscsomagot adtak át a társaság vezetőinek, ebben kiemelt helyen szerepel a bérkorrekció kérdése – adja hírül a DK árnyékminisztere Kordás László.

A politikus hozzátette: Az Árnyékkormány szerint az európai minimálbér bevezetése nyújtana valódi megoldást a probléma rendezésére.

Az Árnyékkormány korábban javaslatot tett arra, hogy az európai minimálbér-szabályozásnak megfelelően a mindenkori magyar minimálbér legalább az átlagkereset 50%-a, a medián kereset 60%-a legyen.

Ez már az idei évben legalább 30 ezer forinttal több pénzt jelentene minden munkavállalónak, így a buszsofőröknek is, akikkel természetesen szolidaritást vállalunk.

A megélhetési válság közepén, az orbáni inflációtól sújtva érthetőek a követeléseik, és megérdemlik a maximális támogatást! – zárja közleményét a DK.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: