Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) az általa képviselt több százezer tagjának múltbeli tapasztalatai, a jelen történései, és a jövőért érzett felelőssége alapján felemeli szavát, és szolidaritását fejezi ki az oktatás szereplőinek törekvései mellett – adta hírül a szervezet.

Támogatjuk azokat a követeléseket, melyek a diákok részéről fogalmazódnak meg egy XXI. századi oktatási rendszer kialakítására, annak tartalmi, szervezeti, személyi és finanszírozási feltételeivel együtt – olvasható a NYUSZET közleményében.

Támogatjuk a pedagógusok követelését társadalmi megbecsülésük azonnali növelésére, beleértve a bérek gyors ütemű emelését, a tanítás szabadságának biztosítását, a terhek csökkentését, a szakmai szolgálatok érdemi fejlesztését, az iskolai autonómia megteremtését.

Támogatjuk a fenntartói-működtetői rendszer átalakítását, az önkormányzatok nagyobb szerepvállalását, a tanulók számára a társadalmi mobilitás esélyét megteremtő oktatási színvonal elérését, lakóhelytől és fenntartótól függetlenül.

Az idős emberek, a nyugdíjasok tapasztalatból tudják, hogy egy kormány sok mindent megtehet időlegesen, erőből, társadalmi csoportokat egymással szembe állítva, generációkat egymás ellen hangolva; ám nem marad következmény nélkül, amikor egy ország jövőjét garantáló fiatal nemzedékkel szemben követ el bűnt, mert megfosztja legalapvetőbb jogától, a minőségi oktatás lehetőségétől.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, megerősítve a generációk közötti szolidaritást, sok sikert kíván a diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, céljaik eléréséhez, és saját eszközeivel, tagjain keresztül támogatja azok megvalósítását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...