Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP kormányok ellen az egyik legnagyobb vádja a Fidesznek az volt 2010 előtt, hogy falusi kisiskolákat zárna be az akkori Gyurcsány Ferenc vezette kormány. Nos Orbánék ennél sokkal de sokkal durvább dologra készülnek.

Az MSZP közleményben emlékeztet: Gulyás Gergely a tanévkezdés előtti Kormányinfón azt mondta, hogy az iskolák megemelkedett rezsiköltségeit a fenntartó, tehát az állam állja.

Ez esetben jogosan vetődik fel a kérdés, hogy fordulhat az elő, hogy a tankerület bezárja a fűtési szezon idejére a hajdúvidi, illetőleg a nógrádkövesdi általános iskolát, arra hivatkozva, hogy nincs pénz fűtésre? – tették fel a kérdést.

Az MSZP arra kíváncsi, hogy a tankerület önállóan dönt iskolabezárásokról, vagy a kormány felhatalmazására cselekszik? Kerestek-e más megoldást, esetleg az önkormányzatok bevonásával?

Emlékeztetnek: Pintér Sándor kinevezése előtti meghallgatásán a kulturális bizottság ülésén úgy fogalmazott, hogy „azt is fel kell mérni, hogy valóban szükség van-e ennyi iskolára”.

Szerintük adódik a kérdés, hogy a tankerületek jelenlegi döntései összefügghetnek-e a miniszter korábbi kijelentésével?

Az MSZP már a tankerületi központok kialakításánál bírálta a kormányt azért, mert rohamtempóban, hatástanulmányok nélkül, az iskolák autonómiájának megszüntetése érdekében vágott bele az oktatási rendszer átalakításába.

Most pedig azt látják, hogy a tankerületek élet-halál urai lettek és a kormány fel is hatalmazhatta azokat erre.

Az MSZP elvárja a kormánytól, hogy feladatának megfelelően gondoskodjon az iskolák rezsiköltségeiről, a tankerületek iskolabezárási döntéseit vizsgálja felül, és akadályozza meg az újabb iskolabezárásokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: