Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Teljes erővel indul meg a Brüsszeli tanács Orbán rendszere ellen.

A jogállamiságot és demokráciát érintő, régóta fennálló problémák miatt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) arról határozott, hogy teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot

– tájékoztatott a 46 tagot számláló Európa Tanács parlamenti testülete szerdán Strasbourgban, derül ki a Blikk információiból.

Közleményében a közgyűlés aláhúzta, hogy a szerdán elfogadott országjelentés szerint a demokráciát és a jogállamiság magyarországi helyzetét érintő problémák „nagyrészt megoldatlanok maradnak”.

Közölték: a határozattal Magyarország csatlakozik az Európa Tanács azon tíz tagállamához – Albániához, Örményországhoz, Azerbajdzsánhoz, Bosznia-Hercegovinához, Georgiához, Moldovához, Lengyelországhoz, Szerbiához, Törökországhoz és Ukrajnához –, amelyek szintén „teljes körű ellenőrzés” alatt állnak.

Az ilyen típusú „ellenőrzés” magában foglalja a PACE illetékes jelentéstevőjének rendszeres látogatását az érintett országban, folyamatos párbeszédet a helyi hatóságokkal, valamint annak időszakos értékelését, hogy az adott tagállam betartja-e az Európa Tanács kötelezettségeit és kötelezettségvállalásait – tájékoztattak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: