Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma van a Tisztes munka világnapja és ma van a dolgozó magyar emberek érdekeit védő MSZP születésnapja – írja bejegyzésében Komjáthi Imre az MSZP elnökhelyettese.

A politikus szerint a tisztes munka olyan munkavállalási lehetőség, amikor a dolgozó tisztes megélhetéshez jut, miközben munkáját fizikai és jogi biztonságban végezheti.

Ez egyre kevésbé biztosított hazánkban – teszi hozzá.

Komjáthi szerint 2012-től a Fidesz mindent elkövet a munkavállalók jogainak csorbításáért, jogbiztonságának csökkentésért, és közben a tőke, a tőkések érdekeinek kiszolgálásáért.

A kormány és a tőke a profitra hajt, a kizsákmányolás a célja, míg mi, az igazi baloldal pártja, a dolgozók tisztes megélhetése érdekében lépünk fel.

Ahogy korábban már írtram: Ne nyaljuk be a kapitalisták „mi egy család vagyunk” maszlagját!

A vezérigazgató nem a családtagunk!

Bérrabszolgák vagyunk, a kapitalisták nem a barátaink! Még akkor sem, ha a cégek hatalmas családi napokat szerveznek. Az a baj, hogy a jogfosztott dolgozók sok esetben nincsenek tudatában annak, hogy jogfosztottak. Nem tudatosul bennünk, hogy kizsákmányolják őket.

Az elmúlt időszak elhibázott kormányzati politikája váélságba sodorta hazánkat, amire még egy lapáttal rátett a nemzetközi válság is.

Amit most látunk az országban az nem pusztán az Orbán-rendszer válsága, hanem a kapitalizmus válsága is.

Minden, amit a munkavállalókkal tesznek, mindaz, amit a klímával tesznek, a Földünkkel tesznek, az a tömény kizsákmányolás.

Ez ellen egy baloldali pártnak fel kell lépni és felerősíteni azok hangját, akik ugyanígy gondolkodnak!

A magyar baloldal mindig az emberek, a társadalom felemelésén dolgozott, akár saját támogatottságának beáldozása árán is, mert a nemzet és a haza minden előtt.
Elsőként támogassuk azokat, akik már küzdelemben vannak!

Támogassuk az oktatás ügyét adományokkal a sztrájk alapba, tüntetéseken melléjük állva, munkahelyeinken szolidaritást vállalva.

Jól látszik, hogy ez a hatalom csak az erő nyelvén ért, csak népmozgalommal lehet kikényszeríteni jogos követelésünket, a tisztes munkáért tisztességes bért, ellátást és normális párbeszédet.

Ha a pedagógusoknak sikerül, akkor mindenkinek sikerülni fog!

Kéthly Anna szavaival:

„Mi azt valljuk, hogy a szociáldemokrácia azért és annak a gondolatnak született, hogy a kapitalizmust felváltsa, hogy annak uralmát a világ felett megszüntesse.” – zárja sorait az MSZP fenegyereke.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: