Forrás: Blikk.hu / Fotó: Zsolnai Péter
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere megmutatta mi a különbség közte és Orbán Viktor között. Nem akármilyen ajánlattal reagált a sztrájkoló kukások jogos kérésére.

Ma délelőtt több FKF dolgozó is bejelentette, nem hajlandóak felvenni a munkát abban az esetben ha nem születik megoldás a magas rezsiárak és a rekordinfláció – azaz az orbáni politika következményeinek orvoslására.

Erre reagált Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, nem is akárhogy:

Elkezdődött … A megélhetési válság, a szociális krízis megérkezett Budapestre.
Bekövetkezett az, amiről hónapok óta beszélünk:

Európa legmagasabb inflációja, az „olcsó orosz gáz” kormányzati hazugsága, a rezsiköltségek elszabadulása, az éveken át elherdált és ellopott adóforintok hiánya most megélhetési válságba sodorja az embereket, és súlyos működési gondot okoz Budapestnek.

A hulladékszállításban dolgozó munkatársaink egy része ma reggel sztrájkba lépett. Azért ma teszik ezt, mert sokuknak megérkezett az első megemelt rezsiszámlájuk.

Az elszabadult infláció mellett az egekbe szökő rezsiköltségek súlyos megélhetési gondot okoznak. Az idei 15 százalékos béremelés és a mintegy 280 ezer forint, amit az hulladékkezelésben dolgozók átlagosan keresnek, nem fedezi a megnövekedett költségeiket. Az övékét sem, másokét sem.

A főváros a hulladékszállításban a Kukaholdingnak nevezett állami cégszörny alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek.

Én most szövetséget ajánlok az dolgozóinknak: álljunk ki közösen azért, hogy az állami Kukaholding adja vissza Budapestnek, amivel tartozik, és akkor nem csak akarunk, de tudunk is az inflációtól és rezsiemeléstől sújtott dolgozóknak segíteni.

A mégoly jogos bérigényekről a tárgyalóasztalnál kell megállapodást kötni, és ezeken a tárgyalásokon a Budapesti Közművek vezetői és a dolgozók képviselői mellett ott a helye az állami Kukaholdingnak is. Adós, fizess – ezt kell elvárnunk a kormánytól, közösen a dolgozók képviselőivel.

A budapestiek érdeke az, hogy a hulladékszállításban ne legyen fennakadás, számunkra is ez az elsődleges.

Amennyiben a tárgyalóasztalnál nem születik megoldás, úgy a jogszabályok által előírt módon a szemétszállítás felelősségét az állam veszi át a katasztrófavédelmen keresztül. Erre az előkészületeket megtettük.

Ezzel együtt a következő napokban lehetnek fennakadások a szemétszállításban. A megértésen kívül egyet kérek a budapestiektől: álljunk ki közösen a városunkért!

Álljunk ki közösen azért, hogy a kormányzati elvonások, a kormány által ki nem fizetett adósságok, az energiabeszerzésben tapasztalt hibák, az állam felelőtlensége ne sodorja megélhetési válságba a budapestieket, és ne taszíthassa a szakadék szélére a városunkat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...