Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sebián-Petrovszki László a DK pártigazgatója jelentette be, hogy hiába készült hatalmas csalásra Orbán Viktor és kormánya a DK máris benyújtotta azt a törvényjavaslatot ami egyértelműen tisztázza Brüsszel előtt miről is van pontosan szó.

A Fidesz az Alkotmánybíróságra is szerepet szánt abban a színjátékban, amit az Európai Bizottság kedvéért adnak elő az Országgyűlésben.

Tegnap elfogadtak egy olyan törvényt, amely elvileg lehetővé tenné, hogy Polt Péter megkerülhető legyen a korrupciógyanús bűncselekmények esetében, és magánváddal is kikényszeríthető legyen a bírósági tárgyalás, ám direkt úgy írták meg a javaslatot, hogy az alaptörvényellenes legyen.

Orbán Viktor arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván ő mindent megpróbált.

A Demokratikus Koalíció benyújtja azt az alaptörvénymódosítást, ami lehetővé tenné az ilyen törvény meghozását.

Nem azért, mert ez a törvény jó lenne és pótolná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem hogy lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról.

Ha Orbán Viktor tényleg ilyen törvényt szeretne, akkor nincs más dolga, mint megszavazni a DK alaptörvénymódosítását.

Ha nem így tesz, azzal elismeri: az egész csak színjáték volt, valójában esze ágában sem volt hatályba léptetni ezt a törvényt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: