Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Felteszem zavarja Orbánt, hogy az önkormányzatok jelentős része ellenzéki.

Tegnap háromnegyed tízkor a Magyar Közlönyben megjelent, és mától hatályba is lépett a kormány új távhőrendelete, melynek értelmében az önkormányzatok nagyjából a tízszeresét fogják fizetni az intézményeik távfűtéséért, ami akár több százmillió forintos többletkiadást is jelenthet.

Ezzel a kormány nem csak bezáratja a legfontosabb szociális és gyermekeket ellátó önkormányzai intézményeket a télre, de a fűtési szezon végére becsődölteti a magyar önkormányzatok 80-90 százalékát.

A kormány köbméterenként 1400 forintos áron szerződött a távhőszolgáltatókkal, ezt akarja most az önkormányzatokkal kifizettetni.

Ez teljesen irreális.

Az Árnyékkormány szerint az, hogy a kormány ilyen áron szerződött, felveti a hanyag kezelés gyanúját.

Ezt nem szabad az önkormányzatokra hárítani, legalább akkora mértékben kell kompenzálni őket, hogy ugyanannyiért kapják a távhőt, mint a lakosság.

Ha ugyanis a kormány nem kompenzálja az önkormányzatokat legalább ekkora mértékben, akkor a magyar önkormányzatok 80-90 százaléka még a fűtési szezon vége előtt be fog csődölni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...