Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy a baj az államkasszában, mindenen spórolni próbál az állam.

Bejelentette a Kormány: elmarad az őszi szünet az általános és középiskolákban, a főiskolákon és egyetemeken, helyette a téli szünetet hosszabbítják meg.

Balga döntés ez a javából, amiből megint a Meteorológia Szolgálat vezetői jöhetnek ki rosszul: ha történetesen rossz idő van november elején, de az újév kellemesen indul, akkor egy fillért sem spórol az állam. Sokkal nagyobb baj viszont, ahogy ez a diákokat érinti.

Az általános és középiskolai tanrend úgy van hagyományosan felépítve, hogy két hónap tanulás, majd 1-1,5 hét pihenő és ez ismétlődik. Nem véletlen ez, a napi 6-8 órás (heti 30-40 óra) megterhelés a gyermekek számára túl intenzív, nem tudnak folyamatosan, hosszabb pihenő nélkül jól teljesíteni ilyen terhelés mellett.

Logikusan tehát: az egyébként gyenge oktatási rendszer novemberre tovább fog veszíteni hatékonyságából, a kipihenetlen diákok teljesítménye nagy átlagban fog romlani, az elégedetlenség tovább nő.

Eddig se voltak illúzióink, mennyire fontos az oktatás Orbánnak, és ez a döntés is azt igazolja: a gyerekek nem számítanak, csak darabra legyen minél több.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: