Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

De hogy azonnal lesöprik a Parlament asztaláról az tuti.

Olyan javaslat ritkán születik, hogy politikusok juttatásait csökkentsék ám most ilyennel rukkoltak elő az ellenzéki politikusok.

Tóth Endre, a Momentum képviselője ennek ellenére úgy látja, ezek az összegek túlméretezettek.

Kilenc parlamenti képviselőnek a törvényben előírt maximum összegért, vagyis havonta 460 740 forintért bérel lakást az Országgyűlés Hivatala a fővárosban.

A ATVnek nyilatkozó ingatlanos szerint ennyi pénzért belvárosi luxuslakást lehet bérelni. A lakhatási támogatás mellett üzemanyagkártya, irodabérlési lehetőség és telefonhasználat is jár juttatásként a politikusoknak.

A Momentum képviselője az ATV Start című műsorában elmondta: a törvény erre ad lehetőséget, akinek nincs budapesti lakása, kérhet ilyen támogatást, ők a családjával úgy döntöttek, hogy igénybe veszik ezt.

Tóth Endre szerint ugyanakkor ez a keret túlméretezett, kezdeményezte az Országgyűlés Hivatalánál, hogy nem szeretne ilyen összegű támogatást kapni, de ott, mint fogalmazott, “mindent vagy semmit” elv van. Ezért úgy döntött, a támogatás egy részét jótékony célra fordítja.

A politikus szerint albérletek esetében nagyjából 250 ezer forintos támogatást tartana reálisnak. Tóth Endre támogatná, hogy szűkebbre vegyék az igénybe vehető támogatásokat, nem csak a lakhatás, de mondjuk a benzinkártya esetében is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...