Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy szűk szavú közleményből derült ki, hogy Navracsics Tibor a Fidesz egykori erős embere kilépett a Fidesz frakcióból és átült a KDNP-ben.

Azt, hogy miért hagyta pontosan faképnél  az Orbán-pártot egyenlőre nem lehet tudni.

A Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciója egyhangú döntéssel soraiba fogadta Navracsics Tibort.

A politikus, aki ciklusokkal korábban a Fidesz képviselőcsoportját is vezette, a közösségi oldalán köszönte meg mindezt a KDNP-seknek.

Az Orbán-kormány területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős minisztere a Fidesznek és a KDNP-nek is tagja volt, és eddig sem tagadta, hogy újabban a kereszténydemokrata vonalat preferálja.

Számára igen fontosnak tűnik, hogy amíg a Fidesz elhagyta az Európai Néppártot, addig a KDNP nem tett ilyet.

„A Kereszténydemokrata Néppárt politikai otthont nyújtott számomra. És én ott vagyok most, ahol kell lennem” – mondta korábban.

A szűkszavú közleményből nem derül ki a távozás pontos oka, ám Navracsics Tibor tavaly tavasszal még arról nyilatkozott, hogy Brüsszelből hazatérve úgy érezte, már nem tartozik a Fidesz fő sodrához, sőt azt is mondta, ha most kellene döntenie, nem tudja, belépne-e egyáltalán a pártba.

A közelmúltban arról beszélt a Financial Times-nak, hogy hiba volt a Fidesznek elhagynia a Néppártot, mivel nincs olyan jelentős politikai csoportosulás, amelyik hajlandó lenne „vállalni a magyar álláspontok képviseletét, akár szolidaritásból, akár önérdekből”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...