Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár jobban belegondolva lehet csak ennyire aljasak.

Miközben a Fidesz az egekig emelte az energiaárakat 750%-al a gázt és 2005-al a villamosenergiát nem tesz semmit annak érdekében, hogy segítsen a bajba jutott embereken.

Eközben pedig nem fogják rendesen fűteni az iskolákat és a közszférában a munkahelyeket.

Mit lép ekkora válságban egy kormány?

A Telex információi szerint kétnapos frakcióülést tartott a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban, a Blikk szerint Mészáros Lőrinc hoteljében, a közeli utcákban pedig még új kamerákat is felszereltek az eseményre.

A képviselőknek szerdán Orbán Viktor beszélt zárt ajtók mögött, ahol a kormánylapok szerint azt mondta, lát esélyt arra, hogy az ország kanyarban előzzön ebben a válságban, és felszólította a Fidesz-frakció tagjait, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Brüsszel legkésőbb év végével visszavonja a szankciókat.

Csütörtökön aztán az ülés témáiról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót. Kocsis itt azt mondta,

a Fidesz–KDNP felkérte a kormányt, hogy tartson nemzeti konzultációt az Oroszországra kivetett szankciókról.

De nem mind a tizenegyezerről, mert annyiról nem lehetne, hanem csak az energiaszankciókról, mert „azok kárt okoznak, helyzetbe hozzák Oroszországot”.

Kocsis szerint Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa meg szegényebb. Ha viszont a szankciókat visszavonnák, nem lenne infláció és recesszió, mondta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: