Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Támogassuk!

Bekeményítenek a nők, két hét múlva tüntetést szerveznek Fideszék gyalázatos törvénye miatt. A szervező Patent Egyesület szerint a kormány évek óta nyirbálja alattomos módon a nők reprodukciós jogait – szúrta ki a HírHugó.

Tüntetés lesz két hét múlva, szeptember 28-án az abortuszrendelet módosítása ellen. Az eseményt a Patriarchátust Ellenzők Társasága jogvédő egyesület (Patent) szervezi, a pontos helyszín még nem ismert, azzal kapcsolatban a Facebook-esemény szerint később adnak tájékoztatást.

A felháborodás mértékét jól mutatja, hogy az esemény meghirdetése után egy nappal már több, mint hatezer ember jelezte részvételét a demonstráción.

Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn közzétett rendelete szerint ezentúl az állapotos nőnek be kell mutatnia egy olyan, szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított leletet, amely rögzíti, hogy a nő számára az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta”.

A Patent Egyesület szerint a kormány évek óta nyirbálja alattomos módon a nők reprodukciós jogait.

A Facebookon azt írják, hogy 2012 óta betiltották a műtétnél sokkal kíméletesebb abortusztabletta forgalmazását; a műtét előtt előírt kötelező konzultációkon rendszeresen megszégyenítik és megpróbálják lebeszélni a terhességmegszakításra váró nőket; a műtét során a méhszáj tágítását gyógyszer helyett fájdalmas módon, mechanikai eszközökkel végzik; és mindeközben folyamatos az abortusz- és nőellenes hangulatkeltés.

A szervezet szerint akkor csökkenne az abortuszok száma, ha „méltó és biztonságos életkörülményeket biztosítanának a gyereket vállaló nőknek, mindenki számára hozzáférhetővé tennék a fogamzásgátlást, és a  felvilágosítással foglalkozó civilek ellehetetlenítése helyett minden fiatal számára biztosítanák a korszerű  nevelést”.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy hatalmas tüntetést készül Fideszék gyalázatos törvénye ellen, ezért kérjük oszd meg azt a posztot Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson a felhívás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: