Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Aki fázik, majd felvesz otthon is kabátot – kinek mit intézett a kormánya.

A Népszava számolt be arról, hogy Orbánék trükközni készülnek a távfűtéssel, a Fidesz most azon mesterkedik, hogy ugyan annyi pénzért hidegebb legyen a panellakásokban  –számol be róla a HírHugó.

A kormány üzenete világos: aki fázik vegyen fel majd kabátot saját lakásában (de azért fizesse a fűtést).

Sajátos távhőtrükkel próbálhatja meg fenntartani a rezsicsökkentés látszatát a kormányzat

– derült ki a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára, Steiner Attila elejtett mondataiból.

Mint a Népszava írja, az államtitkár egy keddi konferencián arról beszélt, hogy idén télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentését tervezik a távhő rendszerekben.

A „mérték és a miként” még nincs kidolgozva. A Népszava által megkérdezett fővárosi szakemberek szerint ez várhatóan nem a használati meleg víz mennyiségének vagy hőfokának csökkentését jelentené, inkább fűtésre jutó hőmennyiség lenne kevesebb.

Ám azt, hogy ez hány fokkal csökkenti majd a lakások hőmérsékletét, még megtippelni se merték, mivel egyelőre ők is csak próbálják megfejteni, hogy mire is gondolhatnak a tárcánál. Előzetes szakmai egyeztetés ugyanis nem volt.

Mindez akár azt is jelentheti: mivel a távhő tarifákat – a sok mérő nélküli lakás miatt – nem lenne könnyű emelni, inkább ugyanannyiért adnak majd kevesebb meleget. Az üzenet világos, fizesd majd a távhőt és vegyél fel kabátot.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz milyen trükkre készül, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több ember lássa.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: