Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Arról korábban is írtunk már, hogy ez mai Oroszország közel sem a Szovjetunió. Nem egy szuperhatalom, pusztán egy közepes európai ország erőforrásaival rendelkező hatalom.

Putyin ukrajnai kalandja pedig nem csak rávilágított erre, hanem egyenesen katasztrófális fordulatot hozott. Ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy az ukránok győzhetnek.

A legfrissebb jelentések szerint ugyanis az ukrán csapotok elérték az orosz határt és több ponton visszavonulásra késztették az orosz csapatokat.

Harkiv megye kormányzója, Oleh Szinyehubov jelentette be a Telegram üzenetküldő alkalmazáson, hogy az ukrán csapatok több ponton is az orosz határig nyomultak előre.

Azt írta: “Hadseregünk folytatja a hadműveletet, hogy felszabadítsa Harkiv régióját az orosz megszállóktól. Az ellenség sietve feladja pozícióit, és mélyen bemenekül a korábban megszállt területekre vagy azonnal az Oroszországi Föderáció területére.

Tegnap az oroszok elhagyták a kupjanszki járásban található Velikij Burluk és Dvoricsna településeket. A front egyes szakaszain védőink elérték Oroszország államhatárát” –

számolt be a kormányzó.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője azt írta, hogy “az ukrán fegyveres erők méterről méterre szabadítják fel Harkiv megyét: ez több száz település, több ezer utca, több tízezer ukrán szülőhelye” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy az ukrán hatóságok segélyeket készülnek szállítani a felszabadított településekre, 11 ezer csomag élelmiszert és ugyanennyi csomagot higiéniai szerekből, továbbá a kisgyermekek számára bébiételeket és pelenkát. “Erre van szükség most azonnal” – jegyezte meg.

Ez pedig azt jelenti, hogy könnyen lehet, hogy nem várt fordulattal, Ukrajna győzelmével zárul az Oroszország által kirobbantott háború – aminek Putyinra nézve katasztrófális következménye lenne.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...