Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Politikai retorzió helyett szakmaiságot és megfizetett tanárokat az oktatásba – követeli az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül kiadott közleményében Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, a kulturális bizottság alelnöke.

Kunhalmi Ágnes szerint miközben a kormány a tankerületekben milliós jutalmakat osztogat, addig kirúgással fenyegetik a tiltakozó tanárokat.

Több levél is bizonyítja ezt, sőt, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesének megbízatását a tiltakozásban való részvétel miatt már vissza is vonták.

Az MSZP politikusa szerint a pedagógusok bérhelyzete régóta a hazai közoktatás egyik központi kérdése.

Az alacsony fizetések, az anyagi megbecsülés hiánya az egyik döntő okát képezi a pályaelhagyásnak, a pedagógusok átlagéletkora növekedésének. Kunhalmi szerint tudja ezt a kormány is, mégis a tankerületeken keresztül fenyegetik a tanárokat

„Hogy merészelik? Mert éltek demokratikus jogukkal és kiálltak a jobb oktatásért?” – teszi fel indulatosan a kérdést.

A politikus szerint ezzel nemcsak a kirúgott tanárok, hanem az egész magyar oktatás és a diákok jövőjét is elveszi a polgári engedetlenségből korábban példát mutató miniszterelnök.

Úgy véli, a kormány állításával szemben, az oktatás rendjét és a tanulók érdekeit nem az sérti, hogy a pedagógusok kiállnak saját és tanulóik jogai mellett, hanem az a szakmai rombolás és átpolitizáltság, amelyet e területen a kabinet 12 éve folyamatosan végez.

Kunhalmi szerint a kormánynak azonnal be kell fejeznie a pedagógusok megfélemlítését.

„Az MSZP, az igazi baloldal pártja szerint korszerű oktatási rendszerre van szükség, amelyben tisztességesek és értékállóak a bérek, megtanulható és megtanítható a tananyag, túlterheltség és kiégés helyett autonómia, bizalom és a szakmaiság határozza meg az oktatás mindennapjait”

– zárul a szocialisták közleménye.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: