Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy a válságot nem tudják kezelni a Fideszben és jó fideszes szokás szerint el is kezdődött a másikra mutogatás, csak most párton belül. Véres leszámolási hullám vethet véget a Fidesz egységének?

Süli János lemondott államtitkári posztjáról, derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyből. A bejegyzés szerint Süli megbízatása a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál szeptember 5-i hatállyal, vagyis hétfőn szűnt meg – számolt be róla a HVG.

Süli az előző kormányban a Fidesz politikájának egyik legfontosabb területéért felelt: a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter volt, az aktuális kormányban Szijjártó Péter vette maga mellé, feladata továbbra is a paksi bővítés felett való bábáskodás maradt.

Paks 2 azonban most már elsődlegesen a külügyminiszter felelőssége, aki többször is hangoztatta, hogy nem elégedett a projekt előrehaladásának tempójával.

Szijjártó igyekezett is felpörgetni a bővítést, rendszeresen azt kommunikálta a médiában, hogy végre elkezdtek haladni a dolgok.

A Paks 2 végül augusztus 25-én megkapta a létesítési engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól, ami a hírek szerint igazából csak az alapozásról szólt.

Süli János igazi szakembere volt a területnek, villamosmérnök végzettségű politikus, élete nagy részét a paksi atomerőműben töltötte, 26 éves ottani pályafutása végén a cég vezérigazgatója volt.

2014-ben a Fidesz jelöltjét legyőzve Paks polgármestere lett, de 2017-ben felkérték, hogy lépjen be a kormányba a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterként.

Ezek után tegye fel mindenki  kérdést, hogy vajon Szijjártó Péter ért-e jobban az atomerőművekhez vagy Süli János értett és most az egyszer azért jó lenne tudni a távozás valódi okait is…

via: HírHugó


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: