Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sok paneltulajdonos örülhetett, hogy a gázár emelkedése nem érinti őket negatívan – hiszen a távhő árára elméletben nem vonatkozik a 750%-os áremelés –  azonban van egy hatalmas bökkenő.

Az elszálló gázárak miatt ugyanis egyre nagyobb bajba kerülnek a már így is állami kompenzációval működő távhőszolgáltatók – írja az Átlátszó.

A cikk megjegyzi, hogy míg 2021 májusában 20 euró volt egy kilowattóra gáz költsége, addig ez idén augusztusban 17-szeresére, 340 euróra ugrott.

„Ha nem nyúlunk hozzá a távhő árakhoz és a támogatást ezen a szinten biztosítani kell, csak úgy lehetséges, ha valaki a távhőszolgáltatóknak óriási értékű pénzt ad oda, amitől ki tudják fizetni a gázszámláikat.

Tehát vagy ennek a kettőnek a keveredése, vagy valamelyik oldalnak teljes feloldása segíthet csak” – fogalmazott a lapnak Bali Gábor energiapiaci szakértő.

Az ATV keresett több távhőszolgáltatót is, de senki nem kívánt nyilatkozni. Volt viszont olyan, aki elismerte, ha nincs kompenzáció vagy piaci bevétel, akkor nem kerülhető el a csőd.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Baloldali fiatalok: „Orbánék tönkreteszik a fiatalok életét”

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája...

Tóth Bertalan: Veszélyes játékba kezdett a Fidesz

A Fidesz-kormány hintapolitikája a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében még inkább ráerősít Magyarország folyamatos elszigetelődésére – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ATV...

Pintér újra lecsapott – Így próbálja eltusolni az ügyet a rendőrminiszter?

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét - írja közleményében Komjáthi Imre, az...