Forrás: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hazudtak. De nem egyszer, hanem százezerszer.

Azt mondták megvédik a magyar embereket az energiaáraktól. Azt ígérték megtartják a rezsicsökkentést, ehhez képest 750%-al emelték meg a gáz árát és 200%-al a villamosenergia árát. Most jön az újabb sarc.

Gulyás Gergely július 13-án kijelentette, hogy a brutális rezsiáremelés nem fogja érinteni a távhőt használó családokat. Mostanra azonban kiderült, ennél nagyobbat nem is hazudhatott volna, hiszen

TÖBB MINT TÍZSZERESÉRE EMELTÉK A TÁVHŐBEN ELSZÁMOLT GÁZ ÁRÁT

 Mindez nagy valószínűséggel azt fogja jelenteni, hogy

Brutális emelkedés várható a távhőt fizetők körében is. Ezek főleg a panel lakások lakóit érinti.

Abban biztosak lehetünk, hogy az a másfélmillió ember, akik az ország 650 ezer távfűtéses lakásában laknak, nem fogják tudni kifizetni az ekkora mértékű emelkedést, ezért valószínűleg ott is be kell majd vezetni valamilyen kompenzációt, vagy meghatározni azt a hőmennyiséget, amit még kifizethető áron lehet vásárolni.

Az Átlátszó egyik informátora szerint a kormány be is kérette, hogy mennyi 24 gigajoule alatti fogyasztó van, így elképzelhető, ittlesz meghúzva a határ.

De nem lenne a Fidesz az ami, hogyha nem lenne itt is egy óriási disznóság elrejtve. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelentéseiből kiderül, hogy  2014-től 2020-ig 30 százalékkal csökkent a távhőtermeléshez felhasznált földgáz átlagköltsége, de ebből a fogyasztók semmit sem érzékeltek,

HIÁBA LEHETETT VOLNA, NEM CSÖKKENTETTÉK A TÁVHŐ ÁRÁT!

Ugyanazt követte el itt is, mint a gázszámlák esetében, amikor éveken át a világpiaci árnál magasabban adták a lakosságnak a gázt, és közben minden egyes számlán azt hazudták, hogy a kormánynak köszönhetően olcsóbban kapjuk a gázt, mint amibe az kerülne.

Forrás: Pesti Bulvár


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: