Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint az ársapkák betöltötték szerepüket, előbb-utóbb ki kell azokat vezetni – kezdi közleményét az MSZP.

A párt szerint azonban nem tette hozzá, szerepük annyi volt, hogy hozzájáruljanak a Fidesz választási győzelméhez. Most, a gyorsuló infláció és a megélhetési válság idején az állandóvá minősített helyzet miatt fenntarthatatlannak nevezte, akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne a létbiztonságot védő intézkedésekre.

Ismételten bebizonyosodott, hogy a szociális biztonság ígérete is fideszes hazugság volt.

Az MSZP szerint a kormány részéről egyedül a brutális lakossági energiaáremelés visszavonása elfogadható.

Ugyanis – Szijjártó Péter korábbi nyilatkozatai szerint – nincs indok a földgáz lakossági árának emelésére, és nincs indok a lakossági áramár emelésére sem, hiszen a Paksi Atomerőmű az egész lakossági áramigényt le tudja fedni, 12 forintos hatósági termelői áron kilowattóránként.

Az MSZP a válság idején a rendkívüli helyzetben még fenntartaná a benzinársapkát és a többi inflációkorlátozó döntést.

Emellett a különadókból származó bevételekből kompenzálná a kisbenzinkutak és a kisüzletek tulajdonosainak veszteségeit.

A szocialisták szerint mindent meg kell tenni az infláció megállításáért, a megélhetési válság leküzdéséért, meg kell védeni a társadalmat a mostani válság súlyos következményeitől.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...