Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint az ársapkák betöltötték szerepüket, előbb-utóbb ki kell azokat vezetni – kezdi közleményét az MSZP.

A párt szerint azonban nem tette hozzá, szerepük annyi volt, hogy hozzájáruljanak a Fidesz választási győzelméhez. Most, a gyorsuló infláció és a megélhetési válság idején az állandóvá minősített helyzet miatt fenntarthatatlannak nevezte, akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne a létbiztonságot védő intézkedésekre.

Ismételten bebizonyosodott, hogy a szociális biztonság ígérete is fideszes hazugság volt.

Az MSZP szerint a kormány részéről egyedül a brutális lakossági energiaáremelés visszavonása elfogadható.

Ugyanis – Szijjártó Péter korábbi nyilatkozatai szerint – nincs indok a földgáz lakossági árának emelésére, és nincs indok a lakossági áramár emelésére sem, hiszen a Paksi Atomerőmű az egész lakossági áramigényt le tudja fedni, 12 forintos hatósági termelői áron kilowattóránként.

Az MSZP a válság idején a rendkívüli helyzetben még fenntartaná a benzinársapkát és a többi inflációkorlátozó döntést.

Emellett a különadókból származó bevételekből kompenzálná a kisbenzinkutak és a kisüzletek tulajdonosainak veszteségeit.

A szocialisták szerint mindent meg kell tenni az infláció megállításáért, a megélhetési válság leküzdéséért, meg kell védeni a társadalmat a mostani válság súlyos következményeitől.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: