Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Életét vesztette Ravil Maganov, Oroszország második legnagyobb olajvállalatának, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke, egyben a cég alelnöke csütörtökön – írja a Reuters.

A baleset Moszkvában történt a brit hírügynökség beszámolója szerint. Maganov egy kórház ablakán esett ki, orosz sajtóértesülések szerint a hatodik emeletről. Az orosz sajtó öngyilkosságként kezeli a balesetet. Maganov a kórház egy olyan részlegén esett ki a hatodik emeletről, ahol sajtóértesülések szerint

nincsenek térfigyelő kamerák
– vagyis az, hogy pontosan mi történt vele, egyelőre nem tudni. Az orosz sajtó szerint Maganov szívbeteg volt, rutinvizsgálatra érkezett a kórházba.

Maganov 67 éves volt, halálát a Lukoil egyelőre nem kommentálta.

Nem Maganov az első olyan orosz üzletember, aki az Ukrajna elleni invázió február 24-i indulása óta rejtélyes módon veszti életét: Szergej Protoszenyja, a Novatek gázipari cég egykori alelnöke és főkönyvelője például Barcelonához közel halt meg, rájuk egy kötélen lógva bukkantak, a házban ott volt az üzletember feleségének és lányának is a holtteste.

Nagyon hasonló körülmények között halt meg az 51 éves Vlagyiszlav Avajev, aki a Gazprombank alelnöke volt. Őt lelőtték, moszkvai lakásában találtak rá. A gyilkosa végzett feleségével és 13 éves lányával is. A Gazprom egy másik menedzsere, Alekszandr Tyuljakov már február 25-én meghalt, őt felakasztva találták meg Szentpéterváron.

forrás HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: