Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Kérünk minden felelős állampolgárt, hogy álljon ki magáért, a gyerekeiért, és a jövőért!” – szól egyebek között az a felhívás, amelynek diákszervezői tüntetést szerveznek a Bazilika elé szeptember 2-án.

A Diákok a Tanárokért nevű csoport arra kéri a résztvevőket, hogy az évekkel ezelőtti tanártüntetés szimbolikus kék kockás igét húzzák magukra.

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több oknyomozó, tényfeltáró cikkel tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

„A diákok a saját bőrükön érzik a problémákat, emiatt kérjük, követeljük, könyörgünk, hogy az illetékesek adjanak megoldást a tanárhiányra” – nyilatkozta az Eduline.hu-nak a Diákok a Tanárokért nevű csoport szeptember 2-i Bazilikához meghirdetett tüntetés egyik szervezője, Mihalics Lili, a budapesti Szent István Gimnázium diákja.

Az eseményt a csoport a Facebookon hirdette meg, s már közel 17 ezren jelezték az érdeklődésüket. Várnak diákokat, oktatókat, szülőket, nagyszülőket, s minden felelős állampolgárt, aki szerint az „Oktatás nemzeti ügy”.

A demonstrálók a tervek szerint a Szent István térről a Belügyminisztérium elé vonulnak majd.

A diákok március 16-án már tüntettek a kormány lerohasztó oktatáspolitikája ellen, ám mint a felhívásban rámutatnak: „javulás továbbra sem történt, így kérünk minden felelős állampolgárt, hogy álljon ki magáért, a gyerekeiért, és a jövőért!”.

A Diákok a Tanárokért csoport arra kéri a diákokat, hogy az oktatás jobbításáért küzdők szimbolikus viseletévé ált kockás ingben jelenjenek meg a tanévnyitón, hogy közös kiállással kezdődjön a tanév.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: